Rapport om undersøkelse av arbeidsulykke om bord i fiskefartøyet Marit N-62-Ø, 23. september 2011

Download Last ned rapport

Beskrivelse

Fiskefartøyet Marit, med eieren alene om bord, forlot Myre kl. 0415 om morgenen fredag 23. september 2011. Det var rolige værforhold og kursen ble satt mot fiskefeltet "Klakken", omtrentlig posisjon N 69° 03? og Ø 014° 20?. Havarikommisjonen antar at fisket ble igangsatt umiddelbart ved ankomst feltet på morgenen 23. september. Havarikommisjonen antar videre at i perioden mellom kl. 0800 og 0830 var eieren av sjarken Marit travelt opptatt med å ta vare på fangsten. I forbindelse med håndtering av fangsten oppsto det en situasjon som medførte at eieren påførte seg selv et fatalt kutt i låret med kniven han benyttet under arbeidet.

Pårørende oppdaget søndag 25. sept. 2011 kl. 1400 at eieren av sjarken Marit ikke var hjemme som avtalt. Hovedredningssentralen ble varslet og iverksatte en søk- og redningsaksjon. Fartøyet ble observert av et redningshelikopter i posisjon N 69° 36, E 015° 14 ca. kl. 1730 samme dag. Redningsmann fra helikopteret ble heist ned på sjarken og konstaterte at den savnede befant seg omkommet inne i rorhuset. To redningsskøyter ankom litt senere og tok Marit under slep og ankom Myre havn natt til mandag.

Havarikommisjonen anser ulykken om bord på Marit som et tragisk og svært sjeldent uhell. Med bakgrunn i dette har havarikommisjonen valgt å ikke gjennomføre ytterligere analyser av forholdene og fremmer heller ingen sikkerhetstilrådninger.

Sted
Utenfor Vesterålen
Hendelsesdato
23.09.2011
Ulykkeskategori
Personskade
Område
Norsk territorialfarvann
Fartøyets navn
MARIT
Type hendelse
Dødsulykke, Person-/arbeidsulykke
Type fartøy
6 - Fiske-/ fangstfartøy
Register
Merkeregistrert
Skriv ut
Rapporter samme område
Rapporter samme ulykkeskategori