Rapport om luftfartsulykke på Laksefjordvidda i Finnmark 12. september 2017 med Airbus Helicopters AS 350 B3, LN-OTR, operert av Helitrans AS

Last ned rapport

Beskrivelse

Tirsdag 12. september 2017 veltet helikopteret over på høyre side etter landing i et lett skrånende terreng. Om bord i helikopteret var det en flyger og tre passasjerer. Alle fire var uskadet og evakuerte raskt helikopteret.

SHT ser det som mest sannsynlig at helikopteret veltet som følge av "dynamic rollover" etter en sideveis bevegelse i forbindelse med landing. SHT anser at sikkerheten ved landing ville vært styrket dersom en "task specialist" hadde vært med.

I forbindelse med evakueringen, måtte fartøysjefen assistere en passasjer som ikke klarte å løsne setebeltet. Havarikommisjonen påpeker viktigheten av at besetningsmedlemmer bruker hjelm og dermed har større mulighet for å kunne assistere passasjerer ved en ulykke.

Undersøkelsen har ikke avdekket noe som tyder på tekniske feil eller mangler ved helikopteret eller at værforholdene var en faktor i ulykken.

Sted
Laksefjordvidda, Finnmark
Hendelsesdato
12.09.2017
Luftfartøy
Airbus Helicopter AS 350 B3 Ecureuil
Operatør
Helitrans AS
Reg. merke
LN-OTR
Flygeforhold
VMC
Fylke
Troms og Finnmark
Type hendelse
Luftfartsulykke
Type flyging
Ervervsmessig, ikke-regelbunden
Kategori luftfart
Lett, helikopter (<= 2 250kg)
Flykategori
Helikopter, Single-engine, Turboprop/turboshaft
image
Rapport om luftfartsulykke på Laksefjordvidda i Finnmark 12. september 2017 med Airbus Helicopters AS 350 B3, LN-OTR, operert av Helitrans AS Last ned rapport
Tilbake til toppen